Overslaan en naar de inhoud gaan

Diergaarde Blijdorp helpt oma’s en opa’s bij ‘’Het nieuwe Nassen’’

Rotterdam
25/10/2024, 10:13

Diergaarde Blijdorp lanceert een online kookserie voor oma’s en opa’s die hun kleinkinderen willen verrassen met een dieraardig kindermenu. TV-chef Perry de Man helpt daarbij. Het menu is gebaseerd op de plantaardige van zes bijzondere dieren. De eerste van de zes afleveringen in het kader van de campagne Generatie Groen staat online. Met  het menu kunnen grootouders kinderen bewuster maken van de kwetsbaarheid van de natuur op onze planeet.

 

Wie wil er nu niet zo sterk worden als een olifant? Of zo slim als een papegaai? Daarom zijn zes gerechten geïnspireerd op de eetgewoonten van bijzondere dieren: de Aziatische olifant, de doktersvis, de Antilliaanse leguaan, het Visaya wrattenzwijntje en de grijze roodstaart en de bij.  


In iedere video vormt de dagelijkse kost van één van deze dieren de basis voor een bijzonder vega gerecht. Wat wordt aangereikt door een dierenverzorger, wordt door Perry de Man – bekend van 24 Kitchen - omgetoverd tot een beestachtig lekkere kindermaaltijd. In de online kookfilms leren jonge kijkers niet alleen hoe het recept te maken, maar ook van alles over de dieren en hun eetgewoonten. Na het zien van de video’s kan iedereen zelf aan de slag om de dieraardige maaltijden zelf te bereiden. Wanneer de jonge thuiskoks hun creatie op de website van Blijdorp delen, maken ze kans op deelname aan de Heel Blijdorp Kookt-dag in januari. Tijdens dit evenement proeft én bepaalt een kinderjury welk gerecht hét nieuwe kindermenu van 2025 wordt.



Het eerste gerecht dat de chef-koks bereidden is een havermoutburger op een tarwebroodje. Volledig geïnspireerd op het dieet van de Aziatische olifant. Deze kolos eet voornamelijk stro, een restproduct van tarwe en graan. In aflevering twee vormt het dieet van de doktersvis de basis van iets lekkers. 



De serie is ontwikkeld in samenwerking met Het Nieuwe Nassen, een initiatief dat is uitgegroeid tot een beweging van (Rotterdamse) chefs en horecaondernemers, innovatieve voedselondernemers, natuurinclusieve boeren en brancheorganisaties die samen de lokale voedseltransitie bevorderen. 

 

Naast tal van verzorgers en de chef-kok van Blijdorp, spelen Rotterdamse chefs en Het Nieuwe Nassen-ambassadeurs Perry de Man en Pepijn Schmeink een centrale rol in de serie. Die hopelijk aanzet tot een andere kijk op voeding en meer plantaardige eiwitten op de borden.

koken blijdorp nassen
0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.
Gerelateerde news

Rotterdam Airport gaat in 2028 maximaal 12 weken dicht  

Mobiliteit

In 2028 krijgt de start-landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) een grote onderhoudsbeurt. Het werk is ingepland in de eerste helft van 2028 en duurt naar verwachting 6 tot 12 weken. Tijdens de werkzaamheden is de baan buiten gebruik. Rotterdam The Hague Airport heeft maar één start-landingsbaan, waardoor er tijdens de werkzaamheden dus... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

Workshop Max Pechstein in de Kunsthal

Rotterdam

Ontdek in de tentoonstelling Max Pechstein in de Rotterdamse Kunsthal  Expression of Harony de kleurrijke schilderijen van de Duitse expressionistische schilder Max Pechstein: van helderblauwe watervallen en tropische bloemen tot krachtige portretten en herinneringen aan verre reizen. Ga hierna zelf aan de slag en schilder of krijt in de stijl van... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

1 op de 10 Nederlanders zonder reisverzekering op pad

Veiligheid

Nog altijd 9% van de Nederlanders reist zonder reisverzekering. Binnen deze groep vindt 16% een verzekering te duur, 13% vertrouwt op de zorgverzekering als het gaat om medische kosten in het buitenland – vaak ten onrechte – en een kwart denkt simpelweg voorzichtig genoeg te zijn om ongelukken te voorkomen. Dat blijkt uit onderzoek van alarmcentrale... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.