Overslaan en naar de inhoud gaan

Diergaarde Blijdorp helpt oma’s en opa’s bij ‘’Het nieuwe Nassen’’

Rotterdam
25/10/2024, 10:13

Diergaarde Blijdorp lanceert een online kookserie voor oma’s en opa’s die hun kleinkinderen willen verrassen met een dieraardig kindermenu. TV-chef Perry de Man helpt daarbij. Het menu is gebaseerd op de plantaardige van zes bijzondere dieren. De eerste van de zes afleveringen in het kader van de campagne Generatie Groen staat online. Met  het menu kunnen grootouders kinderen bewuster maken van de kwetsbaarheid van de natuur op onze planeet.

 

Wie wil er nu niet zo sterk worden als een olifant? Of zo slim als een papegaai? Daarom zijn zes gerechten geïnspireerd op de eetgewoonten van bijzondere dieren: de Aziatische olifant, de doktersvis, de Antilliaanse leguaan, het Visaya wrattenzwijntje en de grijze roodstaart en de bij.  


In iedere video vormt de dagelijkse kost van één van deze dieren de basis voor een bijzonder vega gerecht. Wat wordt aangereikt door een dierenverzorger, wordt door Perry de Man – bekend van 24 Kitchen - omgetoverd tot een beestachtig lekkere kindermaaltijd. In de online kookfilms leren jonge kijkers niet alleen hoe het recept te maken, maar ook van alles over de dieren en hun eetgewoonten. Na het zien van de video’s kan iedereen zelf aan de slag om de dieraardige maaltijden zelf te bereiden. Wanneer de jonge thuiskoks hun creatie op de website van Blijdorp delen, maken ze kans op deelname aan de Heel Blijdorp Kookt-dag in januari. Tijdens dit evenement proeft én bepaalt een kinderjury welk gerecht hét nieuwe kindermenu van 2025 wordt.



Het eerste gerecht dat de chef-koks bereidden is een havermoutburger op een tarwebroodje. Volledig geïnspireerd op het dieet van de Aziatische olifant. Deze kolos eet voornamelijk stro, een restproduct van tarwe en graan. In aflevering twee vormt het dieet van de doktersvis de basis van iets lekkers. 



De serie is ontwikkeld in samenwerking met Het Nieuwe Nassen, een initiatief dat is uitgegroeid tot een beweging van (Rotterdamse) chefs en horecaondernemers, innovatieve voedselondernemers, natuurinclusieve boeren en brancheorganisaties die samen de lokale voedseltransitie bevorderen. 

 

Naast tal van verzorgers en de chef-kok van Blijdorp, spelen Rotterdamse chefs en Het Nieuwe Nassen-ambassadeurs Perry de Man en Pepijn Schmeink een centrale rol in de serie. Die hopelijk aanzet tot een andere kijk op voeding en meer plantaardige eiwitten op de borden.

koken blijdorp nassen
0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.
Gerelateerde news

Koninklijke onderscheiding voor Hans en Carla van der Leer

Rotterdam

Koning Willem-Alexander heeft de heer J.S. van der Leer en mevrouw C. van der Leer-Kolijn benoemd tot Lid in de Orde van de Oranje-Nassau. Zij kregen de versierselen die bij de Koninklijke onderscheidingen horen op zaterdag 11 oktober uitgereikt door locoburgemeester Pascal Lansink-Bastemeijer tijdens het 75-jarig jubileum van Speeltuin de Waal in... Lees meer

2 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

VVD: ’ Geef Tegengas demonstreert niet, maar ontwricht’

Rotterdam

De linkse actiegroep Geef Tegengas heeft zich de ergernis op de hals gehaald van de fractie van de Rotterdamse VVD door de spoorlijn in de haven te blokkeren. Er werden 200 activisten gearresteerd. ‘’Onacceptabel om de economie en de veiligheid zo in gevaar te brengen’’, vindt raadslid Marike Abrahamse, die er met burgemeester Schouten over in debat... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

Carola Schouten dinsdag naar burgemeester Antwerpen 

Rotterdam

De in Nederland geboren 36-jarige nieuwe Antwerpse burgemeester Els van Doesburg krijgt dinsdag bezoek van haar Rotterdamse collega Carola Schouten. Het is een onderling kennismakingsbezoek omdat de beide havensteden op verschillende terreinen met elkaar samenwerken. De ochtendvisite was al gepland voordat Els van Doesburg vorige week in het nieuws kwam... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.