Overslaan en naar de inhoud gaan

Diergaarde Blijdorp helpt oma’s en opa’s bij ‘’Het nieuwe Nassen’’

Rotterdam
25/10/2024, 10:13

Diergaarde Blijdorp lanceert een online kookserie voor oma’s en opa’s die hun kleinkinderen willen verrassen met een dieraardig kindermenu. TV-chef Perry de Man helpt daarbij. Het menu is gebaseerd op de plantaardige van zes bijzondere dieren. De eerste van de zes afleveringen in het kader van de campagne Generatie Groen staat online. Met  het menu kunnen grootouders kinderen bewuster maken van de kwetsbaarheid van de natuur op onze planeet.

 

Wie wil er nu niet zo sterk worden als een olifant? Of zo slim als een papegaai? Daarom zijn zes gerechten geïnspireerd op de eetgewoonten van bijzondere dieren: de Aziatische olifant, de doktersvis, de Antilliaanse leguaan, het Visaya wrattenzwijntje en de grijze roodstaart en de bij.  


In iedere video vormt de dagelijkse kost van één van deze dieren de basis voor een bijzonder vega gerecht. Wat wordt aangereikt door een dierenverzorger, wordt door Perry de Man – bekend van 24 Kitchen - omgetoverd tot een beestachtig lekkere kindermaaltijd. In de online kookfilms leren jonge kijkers niet alleen hoe het recept te maken, maar ook van alles over de dieren en hun eetgewoonten. Na het zien van de video’s kan iedereen zelf aan de slag om de dieraardige maaltijden zelf te bereiden. Wanneer de jonge thuiskoks hun creatie op de website van Blijdorp delen, maken ze kans op deelname aan de Heel Blijdorp Kookt-dag in januari. Tijdens dit evenement proeft én bepaalt een kinderjury welk gerecht hét nieuwe kindermenu van 2025 wordt.



Het eerste gerecht dat de chef-koks bereidden is een havermoutburger op een tarwebroodje. Volledig geïnspireerd op het dieet van de Aziatische olifant. Deze kolos eet voornamelijk stro, een restproduct van tarwe en graan. In aflevering twee vormt het dieet van de doktersvis de basis van iets lekkers. 



De serie is ontwikkeld in samenwerking met Het Nieuwe Nassen, een initiatief dat is uitgegroeid tot een beweging van (Rotterdamse) chefs en horecaondernemers, innovatieve voedselondernemers, natuurinclusieve boeren en brancheorganisaties die samen de lokale voedseltransitie bevorderen. 

 

Naast tal van verzorgers en de chef-kok van Blijdorp, spelen Rotterdamse chefs en Het Nieuwe Nassen-ambassadeurs Perry de Man en Pepijn Schmeink een centrale rol in de serie. Die hopelijk aanzet tot een andere kijk op voeding en meer plantaardige eiwitten op de borden.

koken blijdorp nassen
0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.
Gerelateerde news

Raadslid Denk ontfermt zich over kwetsbare vrouwen

Rotterdam

Naoufal Akhatab van Denk – het jongste raadslid van Rotterdam – doet mee aan de ontferming van vrouwen in extreme kwetsbaarheid en wil van zorgwethouder Buijt weten hoe voorkomen kan worden dat zij als daklozen in de mensenhandel terecht komen.‘’Deze vrouwen kampen niet alleen met dakloosheid, maar vaak ook  in combinatie met verslaving,... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

Rotterdam groeit. Nu leefbaar houden in beperkte ruimte

Rotterdam

Rotterdam groeit. Steeds meer mensen willen hier wonen, werken en leven. Dat is goed voor de stad. Maar het betekent ook dat er slimme en soms lastige keuzes nodig zijn. Want de ruimte is schaars. De gemeente Rotterdam wil voldoende woningen bouwen, meer groen toevoegen, het verkeer laten doorstromen en zorgen dat er plek blijft om elkaar te ontmoeten. Met... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

Rotterdam geeft subsidie voor betere digitalisering

Rotterdam

Werk, onderwijs, zorg en sociale contacten vinden steeds vaker online plaats. Voor veel mensen biedt dat kansen, maar niet iedereen beschikt over voldoende digitale vaardigheden om mee te kunnen komen. Met het programma Digitale Inclusie wil de gemeente Rotterdam de digitale kloof dichten. Zo vergroten we de zelfredzaamheid en weerbaarheid van Rotterdammers... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.