Overslaan en naar de inhoud gaan

ING lanceert hulpdienst ‘Samen Digitaal’ voor klanten met digitale vragen

Werk & Inkomen
07/11/2024, 10:29

ING heeft de nieuwe hulpdienst ‘Samen Digitaal’ gelanceerd, gericht op klanten die moeite hebben met digitaal bankieren. Deze dienst biedt persoonlijke begeleiding aan mensen die zich onzeker voelen over hun vaardigheden in de digitale bankomgeving. Vooral voor ouderen en andere kwetsbare groepen kan het bijhouden van de snelle digitalisering een uitdaging zijn. ING speelt hierop in door laagdrempelige ondersteuning aan te bieden, waarmee klanten vertrouwen kunnen opbouwen in hun online bankvaardigheden.

 

De nieuwe dienst is telefonisch bereikbaar op een speciaal nummer: 020 22 88 835. Klanten kunnen van maandag tot en met vrijdag terecht bij ING-medewerkers die hen stapsgewijs begeleiden bij digitale bankzaken. De medewerkers helpen klanten om hun eigen apparaat beter te begrijpen en digitaal bankieren op een veilige manier onder de knie te krijgen. De hulpdienst is bedoeld voor allerlei vragen, van het inloggen op de mobiele app tot het overmaken van betalingen en het beheren van rekeningen. Hiermee richt ING zich op een brede doelgroep die wel online wil bankieren, maar hierin nog ondersteuning nodig heeft.

 

Met de hulpdienst ‘Samen Digitaal’ wil ING bijdragen aan de inclusiviteit van digitaal bankieren, een proces dat door de banksector de afgelopen jaren sterk is versneld. Veel bankfilialen zijn gesloten, en de overstap naar digitale diensten is hierdoor voor klanten onvermijdelijk geworden. Voor sommige klanten, waaronder ouderen en mensen met beperkte digitale vaardigheden, kan deze verandering echter een struikelblok zijn. De nieuwe dienst moet deze groep helpen om zelfredzaam te worden in de digitale wereld, zonder dat zij hiervoor direct afhankelijk zijn van derden.

 

Naast de telefonische hulp biedt ING ook informatie over lokale workshops voor klanten die hun digitale vaardigheden verder willen ontwikkelen. Deze workshops worden op verschillende plekken georganiseerd en geven praktische handvatten om digitaal bankieren nog beter onder de knie te krijgen. ING werkt hierin samen met maatschappelijke organisaties en lokale partners om de toegankelijkheid van digitaal bankieren te vergroten. Voor deze workshops kunnen klanten contact opnemen met de hulpdienst, die hen helpt een geschikte locatie en datum te vinden.

 

De ouderenbonden ANBO en PCOB verwelkomen het initiatief van ING. Volgens de organisaties is ‘Samen Digitaal’ een positieve stap voor klanten die zich minder zeker voelen in de digitale omgeving. Veel ouderen hebben moeite om mee te komen met technologische veranderingen en staan onder druk om zich aan te passen aan de digitale ontwikkelingen van banken. De nieuwe dienst moet hen helpen om de controle over hun financiële zaken te behouden en een gevoel van zelfstandigheid te versterken.

 

ING zet met deze service een stap naar inclusievere dienstverlening, die ook minder digitaal vaardige klanten in staat stelt om veilig en zelfstandig hun bankzaken te regelen. De dienst benadrukt het belang van begeleiding en persoonlijke aandacht in de digitale transitie die banken momenteel doormaken.

man op mobieltje
0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.
Gerelateerde news

Metropoolregio Rotterdam Den Haag zet in op economie en mobiliteit

Mobiliteit

De bestuurscommissies van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) hebben twee belangrijke toekomstplannen goedgekeurd. Het gaat om plannen voor de economie en het verkeer in de regio. Op 12 september beslist het algemeen bestuur definitief over deze plannen. Na die beslissing kunnen gemeenteraden hun mening geven over de plannen. Begin 2026 worden... Lees meer

2 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

Honderden ouderen blijven dagelijks onnodig lang in ziekenhuis

Zorg

Circa een op de vier ouderen die medisch klaar zijn om het ziekenhuis te verlaten, moet noodgedwongen langer blijven omdat de nazorg nog niet geregeld is. Dit schrijft Trouw op basis van een onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG).Per dag moeten honderden ouderen in het ziekenhuisbed blijven wachten tot thuiszorg kan komen of... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

Ouderenzorgakkoord ondertekend: zorg beschikbaar nu en in de toekomst

Zorg

Zestien organisaties die betrokken zijn bij de ondersteuning en zorg van ouderen hebben het Hoofdlijnenakkoord Ouderenzorg (HLO) bekrachtigd. Hiermee betuigen zij officieel hun steun voor de afspraken die zijn gemaakt om hulp voor ouderen beschikbaar te houden, nu en in de toekomst. Door de vergrijzing verdubbelt de zorgvraag, maar het aantal... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.