Overslaan en naar de inhoud gaan

Onwelkome muurschilderingen- in Rotterdam

Rotterdam
12/11/2024, 10:40

Bewoners van de Batavierenstraat, Diergaardesingel en West-Kruiskade in Rotterdam zijn woedend nadat zij ontdekten dat de organisatie achter de muurschilderingen onjuiste informatie heeft verstrekt over de verspreiding van folders voor buurtparticipatie betreffende de omstreden muurschilderingen in de straat.

 

De organisatoren beweerden dat er ruim zeventig folders waren verspreid, maar van de 71 brievenbussen in de buurt hebben er slechts 19 een JA-sticker. 52 brievenbussen hebben een NEE-sticker en ontvangen geen reclame. Hoewel de organisatie zelf aangaf de brievenbussen met NEE-stickers te hebben overgeslagen, werd toch beweerd dat er zeventig folders waren bezorgd. 52 van de 71, dus ruim driekwart van de bewoners, “moest niet zeuren”. 

 

Deze misleidende informatie heeft geleid tot grote verontwaardiging onder de bewoners, die daardoor niet op de hoogte konden zijn van het geplande participatietraject rondom de schilderingen.

 

In plaats van flyers hadden de organisatoren een reguliere bewonersbrief moeten sturen die in alle brievenbussen, inclusief die met NEE-stickers, was bezorgd. Het was zelfs beter geweest om het via de huis-aan-huisbladen te verspreiden, zodat er in ieder geval nog 13 huishoudens meer geïnformeerd waren. Ter ondersteuning hadden ook online-media of een omgevingsalert ingezet kunnen worden, maar uiteindelijk moet iets met zoveel impact via officiële kanalen worden aangekondigd. Het resultaat was een totaal ineffectieve campagne, wat bleek uit de opkomst op de informatieavond: slechts één persoon kwam opdagen.

 

De bewoners hebben inmiddels een petitie opgesteld voor een evaluatie van het project en de communicatie. Ze eisen dat de gemeente eindelijk het reeds in 2018 toegezegde beleid rondom ‘street art’ ontwikkelt. Meer dan 50 bewoners die in de Batavierenstraat wonen, hebben de petitie ondertekend.

 

De bewoners hebben burgemeester Carola Schouten verzocht de petitie in ontvangst te nemen. De situatie in de Batavierenstraat onderstreept de noodzaak voor betere communicatie en transparantie in stadsprojecten die de woon- en leefomgeving van bewoners kunnen aantasten.

 

 De bewoners wijzen het falen van de voorlichting volledig toe aan de organisatie van de muurschilderingen, het Fotomuseum en woningbouwcorporatie Woonstad. Ze eisen openlijke excuses en een gesprek over de miscommunicatie en de impact die de schilderingen hebben op hun woongenot.

 

muurschildering
0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.
Gerelateerde news

Raadslid Denk ontfermt zich over kwetsbare vrouwen

Rotterdam

Naoufal Akhatab van Denk – het jongste raadslid van Rotterdam – doet mee aan de ontferming van vrouwen in extreme kwetsbaarheid en wil van zorgwethouder Buijt weten hoe voorkomen kan worden dat zij als daklozen in de mensenhandel terecht komen.‘’Deze vrouwen kampen niet alleen met dakloosheid, maar vaak ook  in combinatie met verslaving,... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

Rotterdam groeit. Nu leefbaar houden in beperkte ruimte

Rotterdam

Rotterdam groeit. Steeds meer mensen willen hier wonen, werken en leven. Dat is goed voor de stad. Maar het betekent ook dat er slimme en soms lastige keuzes nodig zijn. Want de ruimte is schaars. De gemeente Rotterdam wil voldoende woningen bouwen, meer groen toevoegen, het verkeer laten doorstromen en zorgen dat er plek blijft om elkaar te ontmoeten. Met... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

Rotterdam geeft subsidie voor betere digitalisering

Rotterdam

Werk, onderwijs, zorg en sociale contacten vinden steeds vaker online plaats. Voor veel mensen biedt dat kansen, maar niet iedereen beschikt over voldoende digitale vaardigheden om mee te kunnen komen. Met het programma Digitale Inclusie wil de gemeente Rotterdam de digitale kloof dichten. Zo vergroten we de zelfredzaamheid en weerbaarheid van Rotterdammers... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.