Rotterdam is gestart met een nieuwe reeks stadsgesprekken voor ouderen. Deze gesprekken vinden plaats binnen het kader van het Actieplan Samen in een Stad, met als centraal thema: de inclusieve stad. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen op een gelijkwaardige manier? En wat kunnen we samen doen om uitsluiting te voorkomen?
Ouderenorganisaties zoals ANBO-PCOB, NOOM, KBO, SPIOR en FNV-Senioren gaan met elkaar in gesprek over een herkenbaar en belangrijk thema: Geld maakt niet gelukkig, maar helpt wel. Heb je genoeg geld om mee te kunnen doen? Wat als beperkte financiële middelen ook je deelname aan de samenleving beperken? Wat kan er wél? Wat zijn slimme tips van anderen? En wat kan de gemeente doen om uitsluiting tegen te gaan en participatie te bevorderen?
De stadsgesprekken van 2024 leverden mooie inzichten op. De rode draad: Herstel het persoonlijk contact.
Mensen willen met een echt persoon kunnen praten over belangrijke zaken als wonen, zorg, welzijn en bankzaken. De volledige rapportages van 2024 zijn te vinden op onze website: www.osorotterdam.nl → actualiteiten → stadsgesprekken 2024.
Wat doen ze met de uitkomsten?
Alle gesprekken van 2025 worden samengebracht in een overzichtsrapportage voor de gemeente. Deze input helpt om beleid en ondersteuning te verbeteren en is óók waardevol voor andere organisaties. De rapportage wordt gepubliceerd op onze website: www.osorotterdam.nl → actualiteiten
Help mee: Word gespreksbegeleider!
We voeren de stadsgesprekken volgens de dialoogmethodiek. Daarvoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers die gespreksbegeleider willen worden.
Heeft u interesse, of kent u iemand die dit zou willen doen? Neem dan contact op met Erica Daams. Zij traint alle nieuwe gespreksbegeleiders en zorgt ervoor dat u goed voorbereid aan de slag kunt. Erica is bereikbar op: 06 54 26 36 67.