Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrasje pakken? Nederlanders ergeren zich aan lang wachten op de rekening

Participatie
11/04/2025, 13:07

Nu de zon zich weer vaker laat zien, maken horecaondernemers zich op voor een druk terrasseizoen. Nederlanders kunnen niet wachten om buiten te genieten van een hapje en een drankje. Naast vriendelijke bediening en lekker eten en drinken, speelt ook een soepele betaalervaring een grote rol. Zo geeft 1 op de 5 vaker fooi als het pinapparaat suggesties doet. Dit blijkt uit onderzoek van myPOS Nederland, leverancier van betaaloplossingen voor het mkb.

 

Lang wachten op de rekening, geen pinmogelijkheid of gedoe bij het splitten van de rekening kan ergernissen opleveren. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders zich vooral storen aan:
•    Niet kunnen pinnen (54%)
•    Lang wachten op de rekening (48%)
•    Opgejaagd worden met het pinapparaat (35%)
•    Geen mogelijkheid om de rekening te splitten (24%)
•    Zelf naar de bar moeten om af te rekenen (14%)
 

De resultaten laten zien dat het juiste betaalmoment draait om balans. Te lang wachten is irritant, maar gasten opjagen met het pinapparaat is bijna net zo vervelend. Ondernemers kunnen hierop letten door ervoor te zorgen dat de rekening niet eerder komt dan de bestelling.

 

Zodra de bediening met een mobiel pinapparaat langskomt, is een contactloze betaling in een paar seconden gepiept. Maar letten mensen in die snelheid nog wel op het bedrag dat ze afrekenen? Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders hier over het algemeen scherp op zijn: 82 procent controleert (bijna) altijd het bedrag op het pinapparaat. Vooral ouderen zijn waakzaam: 51 procent checkt het bedrag altijd, tegenover slechts 21 procent van de jongeren.

 

Ook regionaal zijn er verschillen. Inwoners van de gemeente Amsterdam, Rotterdam en Den Haag (47%) controleren vaker hun pinbedrag dan mensen in de noordelijke provincies (37%). Toch controleert 1 op de 10 Nederlanders (11%) zelden het bedrag op het pinapparaat en betaalt zonder te kijken.

 

Nederlanders verschillen sterk in hun fooigedrag.
•    De grootste groep (44%) geeft een fooi van 5 tot 10 procent.
•    Een derde (30%) geeft een fooi lager dan 5 procent.
•    Bijna een kwart (23%) geeft helemaal geen fooi.
•    Slechts 3 procent geeft een fooi hoger dan 10 procent.

terrasje
0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.
Gerelateerde news

Eerste ontwerpen Nieuwe Schuttersveld

Rotterdam

De eerste ontwerpen voor het nieuwe Schuttersveld zijn bekend. De sporthal op deze plek is namelijk verouderd. Daarom komt er hier een nieuw sportcentrum. Maar dat is niet alles: de gemeente wil er ook meteen een nieuw gezondheidscentrum bouwen en ruimte maken voor zo’n 190 nieuwe huizen. De sportvelden blijven overigens gewoon behouden en openbaar... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

Erasmusspeld voor Charloiser Arjan van Es

Rotterdam

Arjan van Es ontving zondag 6 juli de Erasmusspeld voor zijn grote bijdrage aan evenementen in Charlois. Wethouder Abigail Norville (Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening, Taal en Toeslagen) reikte de onderscheiding uit tijdens de 20e editie van Jazz in Charlois.In 1994 organiseerde Van Es voor het eerst een bloemenmarktje rond de Kerksingel in Charlois.... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.

Rotterdam koopt woningen op Zuid

Rotterdam

De gemeente heeft 52 woningen aangekocht in de Goereesestraat en de Van Swietenlaan. Deze woningen zijn inmiddels gesloopt waarmee een verbinding is ontstaan tussen Carnisse en Hart van Zuid: de Carnisse Poort. De afgelopen maanden hebben de gemeente en de projectontwikkelaar gewerkt aan een nieuw ontwerp voor de Carnisse Poort. Om u bij te praten... Lees meer

0 Reacties
Delen
Opslaan
Current user profile picture.