Er zijn vier Rotterdamse horecabedrijven in de race voor de Entree Awards. De winnaars worden 1 december bekend gemaakt in theater Amsterdam. De verkiezing is een initiatief van Entree Magazine.
Bar Bocht en Bar Dertien zijn allebei genomineerd in de categorie Best New Restobar. Bar Bocht aan de Goudsesingel is het nieuwe buurthuis van de stad: duurzaam, zelfgebouwd en boordevol events. Bar Dertien aan de Rottekade serveert natuurwijn en gerechten zonder poespas in een creatieve setting, waarbij lokale seizoensproducten een sleutelrol spelen.
Restaurant Lucia, de nieuwste zaak van Loesje Tieleman, is genomineerd in de categorie Best New Dine & Drink (100-200 guests). Italiaanse klassiekers, een chef’s table en een romantisch interieur zorgen voor een avond uit met flair. Tot slot is er Market Bar Mare, een high-end visbar in het Scheepvaartkwartier. Hier schuif je aan voor oesters met champagne of kibbeling-dag.
De nominaties van de jaarlijkse Entree Awards zijn een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche. Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Entree: “De genomineerden laten zien dat er ondanks alle stijgende kosten een succesvol concept neergezet kan worden. Zij zijn een voorbeeld voor ondernemers binnen en buiten de branche én plekken die we aanraden om te bezoeken.” In totaal zijn er 55 genomineerden in 11 categorieën.